Rød Ungdom

Bli medlem! Ivers blogg

RU aksjonerte mot KrFs landsmøte

24. januar 2004, 11:09 | Kategori: .

PRESSEMELDING FRA RØD UNGDOM PÅ VESTLANDET

I dag morges sjarmerte aktivister fra Rød Ungdom seg inn på landsmøtet til KRF i Bergen, under talen til påtroppende partileder Dagfinn Høybråten (bildet). Utrusta med hvite laboratoriefrakker og enorme desinfiseringssprøyter, skulle de kurere Høybråten og andre delegater for sjukdommen homofobi, en sjukdom velkjent i KRF-kretser.

Last ned videoklipp fra NRK Lørdagsrevyen!

Ledende politikere i partiet har gjentatte ganger vist en forsvinnende liten toleranse for homofile. Valgjerd Svarstad Hauglands uttalelse om at homofili kan kureres gjennom bønn, er i så måte typisk.

- Jeg tror på menneskene. Og når de sier at homofili kan kureres eller helbredes, tror jeg selvsagt på dem, har leder i KRFU, Per Steinar Osmundsen, uttalt til Dagbladet. På tross av dette, nekter han for at han mener homofili er en sjukdom. Sett i lys av at han mener homofili kan kureres, virker dette underlig. Er det ikke nettopp sjukdommer man kurerer?

Vi i Rød Ungdom mener derimot at det er homofobien som er sjukelig, og på grunn av dette valgte vi å sette KRF-møtet under karantene. Ved å desinfisere møtesalen, var meningen å kurere partiet for den svært farlige sjukdommen. Vi ønska også å overrekke Høybråten en blå resept for videre medisinering mot homofobien, for å få rydda opp i egne rekker.

Til opplysning: sprøytene var ikke fylt med noe annet enn vann.

For mer informasjon, ta kontakt med Mimir Kristjansson på tlf: 932 69 961

Presseklipp:

Videoklipp: